HYGGE - EGYSZERŰ BOLDOGSÁG OTTHONUNKBAN

HYGGE - EGYSZERŰ BOLDOGSÁG OTTHONUNKBAN

Ősszel és télen szeretek bekuckózni otthon a családommal, és olykor egymagam is. Olyan meghitt hangulata van ilyenkor a lakásnak a sok kis hangulatfénytől, a puha takaróktól, a forró teáktól, na és persze a kisfiam állandó mondanivalójától:) Ezektől érzem jól magam, és ez a dán életérzés, a hygge lényege is!

Azért is szeretnék egy kicsit erről a kimondhatatlan nevű életérzésről és stílusról írni, mert tényleg közel áll hozzám, és szerintem sokatokhoz is... egyébként hügge, így kell kiejteni:) Lényege tehát a fények, színek, anyagok és a számunkra kedves dolgok harmóniája, amik nem csak tárgyak, hanem a személyek is...és mindezt egyszerűséggel és természetességgel kombinálják.

Ezt mindenki meg tudja teremteni otthon, és a hygge fogalom pontos jelentése nélkül is biztos vagyok benne, hogy eddig is már sokan rendezgették át ősszel így az otthonukat:) Most megmutatom, hogy otthon nálunk, hol találhatóak az én kis hygge, azaz béke és nyugalom pontjaim, és hogy azokat mikkel teszem még hangulatosabbá!

NAPPALI

A legfontosabb színtér természetesen a Nappali, hiszen az az otthon szíve, ott gyűlnek össze a családtagok és a barátok is. Nálam itt van a legtöbb kis hangulatfény is, gyertyák, ledvilágítás, kislámpa formájában. A hideg hónapokban minden puhát rádobálok a kanapéra:) Takarót és párnákat is, és nem hiányozhat a lábamról sem egy puha szőrmók, ami melegen tart:) Amit még szeretek, az egy kis asztal, amire rá tudom tenni a kedvenc forró teámat, egy gyertyát, vagy éppen Ármin játékait...hát igen, ami a nappaliban van, az hamar egy hatalmas játék központi szereplője lehet!

HÁLÓSZOBA

A hálószobát próbálom azért felnőtt birodalomnak megtartani. Itt is elengedhetetlen a puha pléd, a kislámpa és a mécsestartók, a forró ital elmarad, viszont jön cserébe egy jó kis könyv... most éppen a jóga rejtelmeibe próbálom beleásni magamat. Az olvasás a nappaliban kivitelezhetetlen, csak itt van rá esély:)

Házikós polc, mécsestartók, csillagos pléd: PEPCO

ÉTKEZŐ

Mivel nálunk a konyhaasztal a nappali közepén van, ezért nem csak étkezésre használjuk. Sokszor esténként aköré ülünk le beszélgetni, nappal pedig ott tudok dolgozni, amíg Ármin alszik. Szeretem is ezt a helyet, mert jól rálátok a nappali hangulatára, miközben mondjuk épp írom ezt a cikket:) Ilyenkor magam mellé teszek egy teát, egy kis nasit, most éppen nagyon cuki mézeskalácsokat, na és persze a virágok sem hiányozhatnak.

Bögre, mécsestartó: PEPCO

Mézeskalácsok: CUKORGYÖNGY

Nálatok hol vannak a hygge pontok a lakásban?:) Érdemes figyelni a Facebook oldalamat, mert megleplek Titeket egy nyereményjátékkal, amiben több olyan home deco terméket is kisorsolok, amit ebben a blogposztban láthattatok!!!